Direktlänk till inlägg 10 januari 2012

Intensiv-söndag!

Av Anna Svensson - 10 januari 2012 16:40

Efter ett par veckors vintervila blev det rivstart för Vilda i söndags!


Först hade vi en sökträning inbokad, och nu bara skulle jag få till ett Hawaii-sök! Så blev det också, Vilda var supermotiverad och sprang ut så fint på alla skicken. Figgarna jobbade toppenbra och jag fick precis den söksystemsträning som jag tänkt mig. Tror också att det var skönt för Vilda, som gick några rätt svåra sök före uppehållet, att bara få springa! Men när alla hundar var klara kunde jag inte hålla mig från två vanliga sökskick, ett på var sida stigen... Båda utan poppar, den ena för att det är så dålig sikt, den andra för att Vilda var så låst vid den från början att jag kände mig säker på att hon fått den i vind. På första vek hon av och kollade en gammellega efter halva sträckan, men jobbade sig ut fint sedan. Den andra gick hon ganska rakt på.

Sammantaget hade vi en jättetrevlig sökdag, både jag och Vilda fick en fin start på det nya sökåret!


På kvällen var det ridhusträning. Först fri träning, där repeterade vi i princip appellydnaden. Visst kom sessan ihåg momenten! Dessutom kändes hon väldigt balanserad och fin. Hon gjorde en klockren ruta och hade inga startskall. Det vi tränade minst på var fotgåendet, där ska jag ta hjälp med positionen eftersom hon driver fram så väldigt. Det hela kompliceras just nu av att ögonkontakten försvåras av en gigantisk mage!


Avslutningsvis så började vår fortsättningskurs i agility. Jag hade dealat med en tjej på klubben att hon skulle testa att köra Vilda, eftersom jag får så ont om jag anstränger mig för mycket. Men några byten ville jag förstås testa själv också... Glädjande (eller deprimerande..?!) var att Vilda glatt bytte matte, bara hon fick följa med tennisbollen! Det gick superbra för Malle att köra henne, ingen skulle nog ha gissat att det var första gången de tränade tillsammans! Temat för dagen var bakom- och framförbyten, gissa om jag var glad att jag slapp träna de sistnämnda! Bakombyten däremot gillar både jag och Vilda. Dessutom är det ju, rent krasst, där jag befinner mig på en agilitybana. Bakom henne. Lååååångt bakom!


Så rolig, skön, peppande hunddag var det länge sedan jag hade! :0)

 
 
Erika

Erika

11 januari 2012 08:08

Tänk vad pigg och glad man kan bli av lyckad hundträning!

http://voff.pronoblem.se

Anna Svensson

11 januari 2012 09:36

Eller hur? Absolut bästa vitaminpillret som finns! :0)

 
Gunilla

Gunilla

12 januari 2012 12:50

Ett nästan perfekt träningspass!

Först ett positivt pass, där du får Vilda att repetera-repetera-repetera att springa rakt, fort och glatt. Gång på gång.
Sedan paus.
Sedan ett par oretade skick.
Enda smolket i bägaren - är 'vilken minnesbild har hon efter dagen?'... jo, att inte springa rakt, fort och glatt... utan leta, och evt snurra.

Kan/får du, så kör gärna 2 pass per träning.
Det första precis som ovan - 4-8 st hawaiiskick.
Det andra - 2 st hawaii-skick, 2 st oretade, det sista m löst påvis, och så avsluta med ett hawaii.

Alla hawaii-skick har väl synliga figgar på fullt djup - till att börja med. Allt eftersom så står de mer och mer bakom nåt träd, el går och sätter sig väl gömt, så att det in facto blir oretade skick. Trots att du kör Hawaii och får flyt i arbetet.

Om du lägger in rena oretade skick, så som du beskriver - så blir det en lite för tydlig skillnad och hon lär sig när hon ska se någon fig el inte.

http://www.pebblesse.wordpress.com

Anna Svensson

12 januari 2012 16:05

Tack för alltid lika nyttig och tänkvärd feedback!! Tar det med mig! :0)

 
Karin Wahlqvist

Karin Wahlqvist

21 januari 2012 16:20

Vad roligt ni verkar ha det! Jag blir så imponerad av det jag läser, ni är så flitiga och duktiga.
Jag får gratulera till tillökningen också, vad spännande! När är det dags?
Kramar från Karin o lilla Cola

http://www.simplesite.com/walles

Anna Svensson

23 januari 2012 08:28

Tack! Ja, Vilda är verkligen en rolig tös att jobba med, ett kvicksilver som aldrig tröttnar. Och det smittar av sig! Just nu har vi ändå lite vintervila från skogsjobbet, men tränar agility och kan förhoppningsvis tävla till sommaren. Vilda har helt accepterat att springa med en annan (väsentligt snabbare!) förare. I april är det tänkt att det ska bli tillökning i familjen, spännande, spännande!
Jag är in och kikar hos er också med jämna mellanrum, trist att det inte fungerade med portisarna men skönt att lilla Cola kan få bo kvar. Och att du kanske vågar dig på en till pudel så småningom! ;0) Jag kan inte så mycket om silver på de små, har en dvärg i bekantskapskretsen där det varit en del hälsoproblem så är det dvärg du tänkt dig kanske de närmsta linjerna där är något man ska vara försiktig med. Bland storpudlarna finns det flera riktigt bra silvrar, tycker jag. Håller tummarna för er!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Svensson - 2 oktober 2014 20:14


Kortfattat: körde framåtsändande på klubben igår, med byxben o allt. Stora framsteg! Hon kan gå lugnt o fint en ganska lång sträcka nu. Och - inte minst - så gjorde hon jättesnygga temposkiften från galopp till sakta! Utan kommando, men med target. D...

Av Anna Svensson - 30 september 2014 15:45

I dag blev det ett fint lydnadspass hemma på gården medan Alice lekte i solen!   Jag körde igenom det viktigaste. Skallet, som var lite segt i dag. Måste ha upp henne mycket mer i varv om jag ska få ett tätare skall.   Men det intressanta var...

Av Anna Svensson - 28 september 2014 18:36


Idag var det lydnadskurs för Emelie Söderberg, kennel Bruksviljans. Hon tävlar skydds och sök på SM-nivå med sina mallar. Kanske inte optimalt för mig, det skiljer en del i egenskaper mellan en bruksmalle o en mellanpudel, men jag har hört mycket got...

Av Anna Svensson - 27 september 2014 22:07

När man inte riktigt hinner men gärn avill träna ändå, då får man hitta på lite smarta övningar! Egentligen ville jag spåra i dag. Löste det genom att lägga ett spårupptag med tre apporter. Spåret var: upptag - ca 100 meter spår -  vanlig apport - ca...

Av Anna Svensson - 19 september 2014 18:25

Har kört två sökpass sedan sist jag skrev. Det första körde jag i en rätt rolig ruta, knepig för att det blev terrängskifte och rejält stenigt på ca 30 meters djup. Men öppen o lätt att följa hunden i arbete. Jag hade två figgar med okänd placering o...

Presentation


Välkommen till min blogg, ett komplement till min hemsida (se presentationen). Jag heter Anna Svensson och den här bloggen ska handla om hunddelen i mitt liv. Just nu består den av storpudeln Daisy och mellanpudeln Vilda.

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Gästbok

Valpar från min uppfödning

Arbetande pudlar

Pudeluppfödare

Sök i bloggen


Skapa flashcards