Direktlänk till inlägg 27 maj 2013

Hundcampus och brukspudelläger

Av Anna Svensson - 27 maj 2013 12:30

Ska försöka snabbsammanfatta en härlig vecka med hundträning, Daisyvalpar och många kära återseenden. Tyvärr också några dagars sjukhusbesök. Bilder kommer senare.

Vilda fick i alla fall testa specialsök på Hundcampus! Daisyvalpen Zappas matte Mia visade och jag försökte hålla reda på alla moment... Roligt värre var det och en kort stund så funderade jag på att kanske satsa på specialsöket i stället med Vilda! Men jag besinnade mig - det kommer ju att bli Vildavalpar också, så det får nog bli en satsning med en sådan i framtiden. Med Vilda har jag satsat så mycket energi och tid på att grunda tävlingsbiten, vill inte kasta bort det. Och hur mycket som helst hinner jag inte träna.

Sedan bar det av till Tånga Hed och spårkurs med Maud Gustafsson. Otroligt idérik och inspirerande lärare, dessutom en mycket kunnig och sympatisk träningsgrupp. Toppen! Tyvärrr blev dottern sjuk så vi missade en stor del av lägret.

Vilda hann gå tre spår:

1. "Kolla av hur hon spårar". Och här slog hon mig med häpnad! Sansat tempo, noga, inga slag och missade bara en pinne. Jättefint spår!

2. Gammalt, osnitslat spår med klurigheter. Tror liggtiden blev cirka tre timmar. Vilda brukar få lite problem med tvåtimmarsspår, så här var matte lite stressad inombords. Hjärnan ville egentligen protestera och förklara för Maud att "det här kan inte hon" men valde att vara tyst. Åh, vad min hund kämpade! Några småmissar, men i stort ett lyckat spår där hon plockade pinnar och var glädjande tydlig att läsa. En rejäl push för mattes självförtroende!

3. Sista dagen fick vi ett ängsspår i rejäl blåst. Dessutom med tre störningsspår: två där person och hund korsat spåret innan det lades, en där medföljande personer gick fram och knallade runt hullerombuller över spåret medan jag belönade en apport. Vilda överraskade igen (ja, jag fattar tydligen lite trögt ibland - fortsätter bli förvånad när hon spårar noga och bra!   ) med att ligga som en dammsugare i blåsten. De två första förledningarna klarade hon galant, den tredje blev hon lite nyfiken på (och jag hade blivit lurad om det varit tävling!) men det var lätt att känna i linan när hon var tillbaka på rätt spår igen. Tror det blev en jättefin inlärning för henne. Alla pinnar hade vi med oss in, även naturpinnarna.


Ett uppletande gjorde Elin med henne medan vi var på sjukhus. Fem föremål ute, synretning ca 30 minuter innan. Planen var att låta Vilda hämta in fyra av fem föremål. Men hon fick slita rejält på det tredje så Elin var klok och lät henne bryta där. Tydligen gjorde hon uppletandet fint och, glädjande nog, utan spårningstendenser. Ska fortsätta jobba med synretning och sedan en rejäl väntetid. Också fortsätta (börja!) med tydliga arbetssignaler, slarvar fortfarande med det...Tack, allra tålmodigaste Elin för all hjälp! Tack Mia och Maud för att ni med entusiasm och kunskap lärt oss en massa nya saker! Tack, trevligaste spårgruppen för mysig stämning och allt ni ställde upp med när det trasslade till sig för oss pga dotterns sjukdom! Brukspudellägret är en fantastisk, lärorik, inspirerande tillställning som jag hoppas de drivande krafterna orkar och vill fortsätta köra i många år till!  


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Svensson - 2 oktober 2014 20:14


Kortfattat: körde framåtsändande på klubben igår, med byxben o allt. Stora framsteg! Hon kan gå lugnt o fint en ganska lång sträcka nu. Och - inte minst - så gjorde hon jättesnygga temposkiften från galopp till sakta! Utan kommando, men med target. D...

Av Anna Svensson - 30 september 2014 15:45

I dag blev det ett fint lydnadspass hemma på gården medan Alice lekte i solen!   Jag körde igenom det viktigaste. Skallet, som var lite segt i dag. Måste ha upp henne mycket mer i varv om jag ska få ett tätare skall.   Men det intressanta var...

Av Anna Svensson - 28 september 2014 18:36


Idag var det lydnadskurs för Emelie Söderberg, kennel Bruksviljans. Hon tävlar skydds och sök på SM-nivå med sina mallar. Kanske inte optimalt för mig, det skiljer en del i egenskaper mellan en bruksmalle o en mellanpudel, men jag har hört mycket got...

Av Anna Svensson - 27 september 2014 22:07

När man inte riktigt hinner men gärn avill träna ändå, då får man hitta på lite smarta övningar! Egentligen ville jag spåra i dag. Löste det genom att lägga ett spårupptag med tre apporter. Spåret var: upptag - ca 100 meter spår -  vanlig apport - ca...

Av Anna Svensson - 19 september 2014 18:25

Har kört två sökpass sedan sist jag skrev. Det första körde jag i en rätt rolig ruta, knepig för att det blev terrängskifte och rejält stenigt på ca 30 meters djup. Men öppen o lätt att följa hunden i arbete. Jag hade två figgar med okänd placering o...

Presentation


Välkommen till min blogg, ett komplement till min hemsida (se presentationen). Jag heter Anna Svensson och den här bloggen ska handla om hunddelen i mitt liv. Just nu består den av storpudeln Daisy och mellanpudeln Vilda.

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Gästbok

Valpar från min uppfödning

Arbetande pudlar

Pudeluppfödare

Sök i bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se