Direktlänk till inlägg 15 juli 2014

Träningsplanering och valpar!

Av Anna Svensson - 15 juli 2014 22:11

Först - för er som vill följa Vildas valpkull har jag skapat en FB-grupp. Jag kommer inte att uppdatera bloggen mer än enstaka gånger med valpbilder, blir för mycket tid vid datorn då! Maila mig eller sök på "Vildas valpar" om ni vill gå med, den är inte bara för valpköpare utan för alla som tycker att dte är skoj att följa en kull!


Sedan:

Tja, i rena hundträningsabstinensen så har jag sett över framtiden!  :)


Kort sagt så är det fyra moment i brukslydnaden som hindrar mig från uppflytt (och det är rätt mycket!). Har fått noll eller fem på dem de två gånger vi kört högre-tävlingar.


Men nu har jag en plan för dem alla!     


Framförgående: Har grundat om den sakta marschen enligt inspiration från Maria Brandel (sök på hennes blogg om ni vill veta detaljer!). Grundprincipen är att man shejpar fram det, först genom att helt enkelt belöna att hunden tittar framåt! Jag trodde metoden var superomständig, men Vilda fattade på något pass. Innan hon blev för tjock kom vi så långt att hon kunde gå  ca 5-10 meter i jättefint tempo. Hoppas mycket på denna lösning! :) En stor fördel är att den blir ett sätt att kunna ställa upp hunden så där flott på planen, placera ut sig själv 15 meter bakom och säga "gå".


Skall: Har börjat att belöna första skallet mycket oftare och bättre. Hon har ju en grym latens från kommando till skall. Hoppas komma framåt med denna enkla åtgärd.


Kryp: Fick fina tips på domarkonferensen. Med min förra hund fick jag tipset att vara lite dominant i krypet, för att få det lägre. Eftersom krypet strulat i stort sett konstant för mig och Vilda på tävling, och jag förtvivlat velat förhindra det, så har jag nog tryckt henne också. Men nu fick jag en tillsägelse att det troligtvis är den osäkerheten som får henne att söka sig uppåt/underkastelse. Som jag inte har fattat! Stackarn! Så nu blir det tydliga signaler, lugn och trygghet i krypet. Och inte en gnutta dominans!! Rent tekninskt har hon ett kanonkryp på träning, så det är inga problem.


Tungapporten: Tja, vågar jag ens ha några nya planer här...? Har testat så mycket, men vi når aldrig hela vägen fram. Senaste idén är att våga lära henne att släppa apporten på avstånd, så jag kan belöna själva lyftandet på håll. Nära mig så lyfter hon den nämligen bra. Har börjat träna in det med lätta föremål, och när träningen kommer igång igen ska jag successivt prova allt tyngre, Borde jag vara rädd för att hon ska släppa den på tassen? Kanske. Men så många gånger som hon släpper den där apporten på en vanlig apportering, så känns det inte som något stort orosmoln!Resten fungerar ju, men behöver underhållas.


I söket handlar det mest om att få tillbaka hennes kondition. Sedan fortsätta träningen med att få henne att söka upp mig på stigen, kanske lägga in lite flying. Komma ihåg att lägga in något pass med riktigt knölig terräng och då kanske sluta efter en-två skick med figge på bägge, som mptivationshöjare. Men stora grejen är att få matte att bli bättre på stigarbetet!  :)


Uppletandet gjorde hon kanon sista gången före "magvilan". Tror jag får skippa min tanke med "Bingobelöning" och belöna varje föremål ordentligt i stället.


Tja, nåt sån't. Tror jag! :) 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Svensson - 2 oktober 2014 20:14


Kortfattat: körde framåtsändande på klubben igår, med byxben o allt. Stora framsteg! Hon kan gå lugnt o fint en ganska lång sträcka nu. Och - inte minst - så gjorde hon jättesnygga temposkiften från galopp till sakta! Utan kommando, men med target. D...

Av Anna Svensson - 30 september 2014 15:45

I dag blev det ett fint lydnadspass hemma på gården medan Alice lekte i solen!   Jag körde igenom det viktigaste. Skallet, som var lite segt i dag. Måste ha upp henne mycket mer i varv om jag ska få ett tätare skall.   Men det intressanta var...

Av Anna Svensson - 28 september 2014 18:36


Idag var det lydnadskurs för Emelie Söderberg, kennel Bruksviljans. Hon tävlar skydds och sök på SM-nivå med sina mallar. Kanske inte optimalt för mig, det skiljer en del i egenskaper mellan en bruksmalle o en mellanpudel, men jag har hört mycket got...

Av Anna Svensson - 27 september 2014 22:07

När man inte riktigt hinner men gärn avill träna ändå, då får man hitta på lite smarta övningar! Egentligen ville jag spåra i dag. Löste det genom att lägga ett spårupptag med tre apporter. Spåret var: upptag - ca 100 meter spår -  vanlig apport - ca...

Av Anna Svensson - 19 september 2014 18:25

Har kört två sökpass sedan sist jag skrev. Det första körde jag i en rätt rolig ruta, knepig för att det blev terrängskifte och rejält stenigt på ca 30 meters djup. Men öppen o lätt att följa hunden i arbete. Jag hade två figgar med okänd placering o...

Presentation


Välkommen till min blogg, ett komplement till min hemsida (se presentationen). Jag heter Anna Svensson och den här bloggen ska handla om hunddelen i mitt liv. Just nu består den av storpudeln Daisy och mellanpudeln Vilda.

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Gästbok

Valpar från min uppfödning

Arbetande pudlar

Pudeluppfödare

Sök i bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se