Presentation

URL:    http://manvargens.bloggplatsen.se
Registrerad:    2010-08-04 20:43
Senast inloggad:    2014-10-02 20:09
Bloggtitel:    manvargens
Förnamn:    Anna
Efternamn:    Svensson
Län:    Gävleborgs län
Kommun:    Söderhamn
Ort:    Söderhamn
Intressen:    Hundar och hundträning, friluftsliv, sportdykning, skidåkning, kajakpaddling, resor, fjällvandring - tja, det mesta som luktar äventyr!

Välkommen till min blogg, ett komplement till min hemsida www.manvargens.se
Jag heter Anna Svensson och den här bloggen ska handla om hunddelen i mitt liv. Sedan barnsben har jag haft pudel. Redan när jag 14 år gammal fick min första dvärgpudel var jag intresserad av att tävla lydnad. Det intresset har hållt i sig och expanderat! Mycket för att det ger så många spännande utmaningar - man kan ägna dygnets alla timmar åt att försöka lista ut hur man ska lösa ett problem eller komma vidare i ett moment!

Just nu finns två hundar i flocken, storpudeln Daisy, född 2001, och mellanpudeln Vilda, född 2010. Med Daisy har jag tränat räddning, samt tävlat spår (godk elit) och lydnad (2:a pris elitklass). Nu är Daisy pensionerad och tränas bara som aktivering. Hon blir fortfarande jätteglad och taggad av att komma ut på en lydnadsplan eller i skogen.

Mellanpudeln Vilda flyttade till oss sommaren 2010. Hon är en väldigt energisk dam, glad, positiv och oerhört lättmotiverad. Hon har spontanapporterat från första början. I spåret är hon snabb och lite slarvig, något som jag själv antagligen grundat med mitt val av inlärningsmetod. Jag är ändå nöjd med valet jag gjorde, jag tror att hon kommer att ha nytta av sitt driv när hon kommer upp i klasserna.

Vilda är en väldigt okomplicerad hund i vardagen.  Än så länge är hon duktig på att slappna av mellan momenten när vi tränar på klubben och hon lägger sig till ro när det inte är hennes tur på kursen.

Målet med Vilda är framför allt spår, men med hennes snabbhet och träningsvilja så känns lydnaden också lockande. Söket är så roligt att vi inte kan låta bli! Dessutom så förstår jag att hon borde vara en perfekt agilityhund, men där får vi se om jag lyckas uppbåda tillräckligt intresse!

Presentation


Välkommen till min blogg, ett komplement till min hemsida (se presentationen). Jag heter Anna Svensson och den här bloggen ska handla om hunddelen i mitt liv. Just nu består den av storpudeln Daisy och mellanpudeln Vilda.

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014
>>>

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Gästbok

Valpar från min uppfödning

Arbetande pudlar

Pudeluppfödare

Sök i bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se