Direktlänk till inlägg 23 mars 2014

Planering och träning

Av Anna Svensson - 23 mars 2014 18:35Det här blir en märklig säsong för oss. Jag hade ju planerat en kull vintervalpar, men så kom det saker ivägen och kullen blev framflyttad. Så nu står jag här, laddad till tänderna och med stundande tävlingssäsong - men vet att jag inte kommer att kunna tävla! Tur att det är roligt med valpar och valpköpare också! :)


Men självklart har jag trots det en träningsplan. Den ser ut som följer:


Sök: Börja med att mata mycket figgar. Vi var alldeles för struliga i höstas när vi tränade tomslag, det blev många misslyckade träningar och en viss osäkerhet hos Vilda. Dessutom så börjar hon tycka att det är onödigt att gå ut så djupt i motvind... Nu backar vi bandet efter vinteruppehållet och påminner oss om att vi har all tid i världen innan det är tävlingsdags! Lite roligt att vi blivit medbjudna som ekipage på domarkonferensen i sök i början av april, så lite träningsstress och prestationsångest får jag väl erkänna att det finns! :)


Spår: Fortsätta med spårupptag, markeringar - har bara vaga planer där, "kör på" bara och så får det bli som det blir! (...och resultatet därefter...?)


Brukslydnaden: Tja, här finns det ju stora träningsbehov! Framåtsändande och tungapporteringen är moment som jag behöver grunda om rejält. Har en plan för båda, tycker att det går åt rätt håll men det har jag ju tyckt förr... Kör på med tungen i stort sett dagligen nu, i framåtsändandet nöter vi saktagående med ny teknik. Två andra sorgemoment är skall och kryp, där det framför allt behövs störningsträning/tävlingstärning. Moment som sitter fint på träning men svajar mellan fem och noll på tävling känns ju rätt onödigt! Resten av lydnadenfunkar bättre, men måste underhållas. Pjuh!


Tävlingslydnaden: Funderar på att lägga på hyllan helt i år. Vill i alla fall underhålla momenten så hon inte glömmer dem. Samtidigt så känns det som att hon egentligen kan treans moment, att det mer handlar om att få till det på tävling. Och där kommer vi till mitt nya projekt, nämligen:


Rallylydnad. Planerar att köra några tävlingar bara för att få "börja om i lydnadsettan" med Vilda, och träna på tävlingssituation men där hon är nära mig hela tiden. Vill försöka få henne att ligga snäppet lägre i speed på tävling, eftersom jag tror att det är det som behövs för att lydnaden ska flyta på.


Agility: Nix, det honner vi inte med. Bortprioriterat.


Förhoppningsvis så kommer Vilda igång med löpet snart, och då blir det parning i april, valpar i juni och leverans i augusti. Och då kanske, kanske vi hinner med någon hösttävling. Kanske... ;)


 
ANNONS
 
Erika

Erika

24 mars 2014 11:23

Det blir säkert ena riktiga praktvalpar :-)!

http://voff.pronoblem.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Svensson - 2 oktober 2014 20:14


Kortfattat: körde framåtsändande på klubben igår, med byxben o allt. Stora framsteg! Hon kan gå lugnt o fint en ganska lång sträcka nu. Och - inte minst - så gjorde hon jättesnygga temposkiften från galopp till sakta! Utan kommando, men med target. D...

Av Anna Svensson - 30 september 2014 15:45

I dag blev det ett fint lydnadspass hemma på gården medan Alice lekte i solen!   Jag körde igenom det viktigaste. Skallet, som var lite segt i dag. Måste ha upp henne mycket mer i varv om jag ska få ett tätare skall.   Men det intressanta var...

Av Anna Svensson - 28 september 2014 18:36


Idag var det lydnadskurs för Emelie Söderberg, kennel Bruksviljans. Hon tävlar skydds och sök på SM-nivå med sina mallar. Kanske inte optimalt för mig, det skiljer en del i egenskaper mellan en bruksmalle o en mellanpudel, men jag har hört mycket got...

Av Anna Svensson - 27 september 2014 22:07

När man inte riktigt hinner men gärn avill träna ändå, då får man hitta på lite smarta övningar! Egentligen ville jag spåra i dag. Löste det genom att lägga ett spårupptag med tre apporter. Spåret var: upptag - ca 100 meter spår -  vanlig apport - ca...

Av Anna Svensson - 19 september 2014 18:25

Har kört två sökpass sedan sist jag skrev. Det första körde jag i en rätt rolig ruta, knepig för att det blev terrängskifte och rejält stenigt på ca 30 meters djup. Men öppen o lätt att följa hunden i arbete. Jag hade två figgar med okänd placering o...

Presentation


Välkommen till min blogg, ett komplement till min hemsida (se presentationen). Jag heter Anna Svensson och den här bloggen ska handla om hunddelen i mitt liv. Just nu består den av storpudeln Daisy och mellanpudeln Vilda.

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Gästbok

Valpar från min uppfödning

Arbetande pudlar

Pudeluppfödare

Sök i bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se