Alla inlägg den 30 maj 2012

Av Anna Svensson - 30 maj 2012 23:29

Ibland ska man stanna hemma.


Skulle spåra idag. Spåret gick kanon i två pinnar - sedan var vi plötsligt inne på fel spår. Eftersom jag inte fattade det, så belönade jag Vilda jättemycket för pinnen som hon hittade. Vilket ledde till att hon glatt bakspårade sig fram till nästa pinne... F-n. Där fattade jag att vi var fel och plockade av henne. Skadan gjord.

Följde upp spårsuccén med att hon, som verkligen kan tycka att det är jobbigt med andra hundar, blev rejält tilltryckt av en hund. Den envisa sorten, som inte ville sluta. Mycket stryk blev det innan matten fick därifrån henne. Direkt efteråt vägrade Vilda stödja på ena benet, men efter ett tag såg det bra ut. Inga skador f.ö De här två hundarna känner varandra väl och har varit lösa tillsammans rätt ofta. Vad som gjorde att det blev som det blev i dag har jag ingen aning om. Men det kändes som det sista Vilda behövde. :0(


Enda positiva var väl att vi körde markeringsövning på heldold figge i en liten bod och det gick bra. Klen tröst...



Av Anna Svensson - 30 maj 2012 14:15

Hinner egentligen inte skriva, men...


En snabbsväng på klubben blev det, fokus på lkl 2-momenten: rutan, fjärrdirigeringen och hoppet. Gick väl sådär, med störst frågetecken på fjärren.


Sedan ett sökpass med sex skick: 1. dold figge 2. figge på fullt djup, i hörnet. 3. Tomt motvindsskick. 4. Figge på fullt djup. 5. Figge ca 35 meter ut, efter terrängskifte (rutan sträckte sig ut på ett öppet område med en massa bråte, figgen låg bland gamla ensilagebalar.


Den heldolda figgen, som inte gick att komma åt alls, gick bra. Vilda funderade och försökte länge, tog sedan sin fasta rulle och kom in. Figge två vinklad ehon lite för långt åt vänster första gången, omskick, då gick det bra. Tomslaget blev för grunt första gången, omskick, helt ok (även om hon var lite motvillig och tydligt visade att hon inte fattade poängen med det hela!). Skick fyra lite yrt men helt ok. Skick fem riktigt bra, liksom skick sex.


Helt ok sök där huvudsaken var att få till den dolda figgen. I kväll blir det spår!

Presentation


Välkommen till min blogg, ett komplement till min hemsida (se presentationen). Jag heter Anna Svensson och den här bloggen ska handla om hunddelen i mitt liv. Just nu består den av storpudeln Daisy och mellanpudeln Vilda.

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14 15 16 17
18
19
20
21 22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Tidigare år

Arkiv

Kategorier

Gästbok

Valpar från min uppfödning

Arbetande pudlar

Pudeluppfödare

Sök i bloggen


Ovido - Quiz & Flashcards